Colega noastră, Marina Ferenț-Pipaș se remarcă printr-o activitate științifică promițătoare în domeniul economiei încă din timpul facultății, fiind absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, nivel licență, la specializarea Finanțe-Bănci, linia de studii în limba engleză și nivel masterat în cadrul programului de studii Econometrie și Statistică Aplicată.
Colega noastră a activat ca cercetător în economia muncii în cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, unde a obținut o bursă de performanță în cercetare pentru studiul evoluției ratei șomajului. Totodată a fost data scientist, financial engineer și head of research la firmele Orpheus Risk Management Indices și Tralio, iar mai recent (noiembrie 2016-martie 2017) – research trainee al Comisiei Europene în cadrul Directorate-General Joint Research Centre din Ispra, zona Milano, Italia.
Preocupată de formarea sa profesional-științifică, Marina a urmat cursurile Seminarului de Vară din Gummersbach, Germania organizat în 2015 de The Institute for Economic Studies – Europe.
Din 2014, Marina este co-autoare a unei cărți, The Healthcare Systems’ Efficiency – a Cross-Country Comparative Study, autoare și coautoare a 4 articole indexate BDI pe domeniul economiei muncii și a sănătății și a 3 articole prezentate în cadrul a 3 conferințe internaționale ținute la în Cluj-Napoca, Oradea (România) și în Praga, Cehia, și co-autoare a volumului Instrumente profesionale pentru succesul afacerilor private, publicat sub tutela Multicultural Business Institute.
În paralel cu activitatea de cercetare, colega noastră s-a implicat în 11 proiecte comunitare, în domeniile cultural, artistic, educațional, financiar, de tineret derulate în cadrul a 7 organizații. Menționăm proiectele: OmniPASS-ediția a IV-a, T.I.F.F.(Transylvania International Film Festival), Platforma educațională 2.0, Cluj International Comedy Festival, Festivalul Interbelic, Festivalul Temps d’Images.