Ioana Alexandra Năstăsoiu

Ioana-Alexandra Năstăsoiu, absolventă a 3 Facultăți în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (nivel licență și masterat), în domeniile: drept, studii de securitate și managementul securității, a ales să continue munca de cercetare în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în calitate de doctorand în domeniul Inginerie și Management și ca Cercetător Științific la Multicultual Business Institute din Cluj-Napoca, pentru a îndeplini dezideratul care a motivat-o pe parcursul anilor de studiu, și anume, de a indentifica și analiza modalitățile de realizare a securității indivizilor ca în final prin cercetare să contribuie la progresul societății.

Pregătirea pe filieră teoretică umană urmată în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” a pus bazele unei cunoașteri solide a nevoilor umane, a instrumentelor de răspus la aceste nevoi (pe plan politic și juridic) și a eficienței implementării acestora, iar numeroasele stagii de practică efectuate în țară și în străinătate, deopotrivă în mediul de afaceri, în instituțiile magistraturii și în instituțiile administrației publice centrale sau locale din România a contribuit la crearea unei imagini reale a nevoilor și instrumentelor existente în statul român.

            Este autoarea a  9 programe de cercetare științifică precum și a 5 cărți de unic autor, acreditate academic (dintre care două  CNCSIS):

  1. „Deschiderea procedurii insolvenței: analiză comparativă; România-Germania-SUA”, EdLimes, 2017, Seria „Economie & Mediul de Afaceri” (acreditat CNCSIS)
  2. „Responsabilitatea de a proteja: NATO în managementul crizelor și conflictelor internaționale. Studiu de caz: NATO şi criza din Libia”, EdNapoca Star, 2017, Seria „Politică & Relații Internaționale”.
  3. „Puterea în managemntul securității internționale: dosarul nuclear al URSS și internvenția NATO în balcani”Ed Napoca Star, Seria „Politică & Relații Internaționale”, 2018
  4. „Organizația internațională de tipul comunitate de securitate realizată prin cooperare transfrontalieră – Studiu de caz: Organizația Atlanticului de Nord” Ed. Ecou Transilvan, 2019, Seria „Politică & Relații Internaționale”.
  5. „Competitive intelligence, smart power și soft power – noi concepte în gestiunea durabilă a organizațiilor economice și politice de talie globală, Ed. Limes, 2018, seria „Psihologie & Dezvoltare Umană” (acreditat CNCSIS)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *