Ioana Alexandra Năstăsoiu

Ioana-Alexandra Năstăsoiu, absolventă a 3 Facultăți în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” (nivel licență și masterat), în domeniile: drept, studii de securitate și managementul securității și avocat în Baroul Alba, a ales să continue munca de cercetare în cadrul Universității Tehnice din Cluj-Napoca în calitate de doctorand în domeniul Inginerie și Management, ca Cercetător Științific la Multicultural Business Institute și de asemenea ca Specialist și Researcher la Institutul Delphy pentru Dezvoltare Umană și Comunitară, pentru a îndeplini dezideratul care a motivat-o pe parcursul anilor de studiu, și anume, de a identifica și analiza modalitățile de realizare a securității oamenilor și proceselor de dezvoltare socială durabilă.

Pregătirea pe filieră teoretică umanistă urmată în cadrul Universității „Babeș-Bolyai” a pus bazele unei cunoașteri solide a nevoilor umane, a instrumentelor de răspuns la aceste nevoi (pe plan politic și juridic) și a eficienței implementării acestora, iar numeroasele stagii de practică efectuate în țară și în străinătate, deopotrivă în mediul de afaceri, în instituțiile magistraturii și în instituțiile administrației publice centrale sau locale din România a contribuit la crearea unei imagini reale a nevoilor și instrumentelor existente în statul român.

 Alexandra este autoarea a  12 programe de cercetare științifică precum și a 6 cărți, acreditate academic (dintre care două de nivel CNCS – Consiliul Național al Cercetării Științifice):

  1. „Deschiderea procedurii insolvenței: analiză comparativă; România-Germania-SUA”, EdLimes, 2017, Seria „Economie & Mediul de Afaceri” (acreditat CNCS)
  2. „Responsabilitatea de a proteja: NATO în managementul crizelor și conflictelor internaționale. Studiu de caz: NATO şi criza din Libia”, EdNapoca Star, 2017, Seria „Politică & Relații Internaționale”.
  3. „Puterea în managementul securității internaționale: dosarul nuclear al URSS și intervenția NATO în Balcani”Ed Napoca Star, Seria „Politică & Relații Internaționale”, 2018
  4. „Organizația internațională de tipul comunitate de securitate realizată prin cooperare transfrontalieră – Studiu de caz: Organizația Atlanticului de Nord” Ed. Ecou Transilvan, 2019, Seria „Politică & Relații Internaționale”.
  5. „Competitive intelligence, smart power și soft power – noi concepte în gestiunea durabilă a organizațiilor economice și politice de talie globală, Ed. Limes, 2018, seria „Psihologie & Dezvoltare Umană” (acreditat CNCS)
  6. „Valori feminine implicate în dezvoltarea comunitară” , Ed. Napoca Star, 2020, Seria Dezvoltare Comunitară (carte scrisă împreună cu Florina-Marieta Neagu).

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *