Petruța Diana Cimpoiaș

Petruța Diana CimpoiașColega noastră  Petruţa Diana Cimpoiaș este proaspătă absolventă licenţiată în Psihologie la Universitatea “Babeş-Balyai” din Cluj-Napoca, departamentul de Psihologie. Din adolescenţă s-a născut în interiorul ei o năzuinţă aparte de a ajuta oamenii, iar pentru a face asta şi-a dat seama că este nevoie să îi cunoască în profunzime, de aici şi dorinţa de a urma domeniul psihologiei pentru care a dezvoltat o pasiune încă din adolescenţă, fiind olimpică la această materie 3 ani consecutiv.

Fiind în acelaşi timp un spirit sensibil, cu pasiune pentru pictură, fotografie, natură, echitaţie şi pentru întreg Universul, a explorat în paralel Spiritualitatea şi Ezoterismul. Toate acestea sunt aspecte integrative ale fiinţei umane, care trăite în profunzime i-au revelat numeroase aspecte despre însăşi natura umană şi lumea înconjurătoare.

Astfel, a acumulat cunoştinţe din domenii diverse şi prin momente de autoobservare, observare şi reflecţie a apărut înţelegerea asupra vieţii interioare. Pentru a putea să cunoască oamenii cu adevărat şi-a dat seama că trebuie să se cunoască pe sine, după cum scrie pe frontispiciul templului lui Apollo din Delphi “Cunoaşte-te pe tine însuţi şi vei cunoaşte universal şi zeii”.  Astfel şi-a dat seama prin propria experienţă că meditaţia este o formă de conversaţie cu Dumnezeul interior, cu Universul însuşi, şi că este cea mai sănătoasă metodă de a trăi o viaţă echilibrată şi armonioasă, departe de conflicte şi probleme, pentru că în fond fiecare situaţie este aşa cum dorim să o vedem, iar când ne schimbăm modul de a percepe situaţia, însăşi situaţia se schimbă.

În urma analizelor asupra societăţii în care trăim, care devine într-un ritm alert un mediu tot mai disfuncţional ce împiedică dezvoltarea armonioasă a generaţiilor tinere, a observat că în România nu există sisteme de intervenţii pentru adolescenţii de azi din centrele de corecţie care vor deveni adulţii de mâine şi care din lipsa unor metode de a vindeca comportamentele dezadaptative prezintă un risc crescut pentru modalităţi distructive de a acţiona faţă de mediu şi faţă de persoanele din jurul lor.  Prin urmare, îmbinând ştiinţificul şi spiritualul, occidentul şi orientul, a creat acest prototip de intervenţie de terapie mindfulness pentru tinerii din centrele de corecţie.

În zilele noastre, meditaţia este un medicament indispensabil sufletului atât de neglijat în fuga de zi cu zi spre îndeplinirea responsabilităţilor. Ea oferă echilibrul interior de care avem nevoie atât de mult, pacea interioară care ne ajută să funcţionăm normal şi care ne împinge să ne descoperim adevăratul potențial, ne împinge la dezvoltarea noastră personală, ca fiinţe nedefinite ce aparţin acestui Univers.

Aşadar, prin lucrarea Managementul furiei la adolescenți prin intermediul unei intervenții de tip mindfulness pentru reducerea stresului autoarea doreşte să aducă un model nou de intervenţie, documentată ştiinţific şi validată ştiinţific, care merită să fie pus în aplicare pentru a aduce o schimbare pozitivă la nivelul societăţii şi a adolescenţilor privaţi de metode sănătoase de a face faţă vieţii de zi cu zi, care abia aşteaptă să se autodescopere, să se dezvolte,  să înveţe despre natura lor interioară şi despre frumuseţea vieţii din starea de conştiinţă pe care şi-o vor cultiva în urma acestei intervenţii.  În acest fel, Petruţa doreşte să aducă un plus societăţii şi întregii umanităţi, prin efectul pe care îl are nivelul conştiinţei acestor tineri asupra conştiinţei colective, cultivându-se astfel iubirea faţă de momentul prezent şi faţă de universul interior şi care se perpetuează în continuare printr-un mod conştient de a simţi, gândi şi acţiona.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *