Teodora-Diana Cornea

Teodora-Diana Cornea, autoarea prezentului volum și cea care are plăcerea să te întâlnească acum, dragă cititorule, este o tânără clujeancă în vârstă de 25 de ani, născută la data de 21 Ianuarie 1992 sub semnul zodiacal al Vărsătorului într-o frumoasă zi de marți a unei ierni blânde, fiind unicul copil al lui Vasile și Maria.

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescuˮ din Cluj-Napoca a fost casa anilor de școală, începând din prima zi a clasei I și culminând cu festivitatea de absolvire a liceului, profil uman, specializarea filologie.

Au urmat cursurile Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyaiˮ din Cluj-Napoca, anii de studenție, pășind în această nouă etapă a vieții cu determinare și dorință de dreptate, dar și cu iluzia posiblității unei schimbări, visând la o carieră în avocatură, vis abandonat pe parcursul anilor de studiu în favoarea alegerii unei cariere în profesia de notar public, fiind mai apropiată de latura civilă a dreptului. Luna iulie 2015 a marcat finalul anilor de facultate, continuând studiul în materie de drept la specializarea „Instituții de drept privatˮ a programului de master al Facultății de Drept din cadrul Universității „Babeș-Bolyaiˮ din Cluj-Napoca, acel an de master constituind un pilon foarte important în activitatea de cercetare științifică, oferindu-mi oportunitatea de a-mi putea fi relevate aptitudinile, capacitatea, precum și modul de abordare a cercetării.

Considerând că opinia despre autor din punct de vedere al profesionalismului se poate contura prin lecturarea conținutului cărții scrise de acesta și fiind de părere că cititorii trebuie să perceapă autorul unei lucrări nu ca pe un om de cercetare în sensul strict al cuvântului, ci ca pe un oricare alt om, cu pasiuni, idealuri, vise independente sau cel puțin nu atât de dependente și nu într-o atât de strânsă legătură cu obiectul cărții, voi face vorbire despre persoana Teodora-Diana Cornea. Teodora, tradus din limba greacă „Darul Lui Dumnezeuˮ, Diana, zeița vânătorii, a pădurilor, a lunii și a luminii din mitologia romană.

Egalitatea, libertatea și dreptatea sunt câteva dintre principiile ce îmi ghidează existența, dar și ambiția și dorința de a demonstra că se poate, în orice conjunctură, indiferent de situație, se poate, acestea determinându-mă să ajung o perfecționistă în ceea ce fac. Dreptatea şi adevărul constituie noţiuni foarte importante pentru mine, cu atât mai mult atunci când am şi argumentele necesare în sprijinirea lor, fiind mereu în căutarea unei variante de a obţine dreptatea şi binele, atunci când există și chiar și atunci când existența lor nu este atât de vizibilă. De aici a izvorât şi dorinţa de a studia dreptul, considerând-o variantă de a-i ajuta pe cei din jur, atunci când au nevoie. Ştiu că pot duce la bun sfârşit multe din sarcinile care apar, tot din dorinţa de perfecţiune şi apreciere, dorință care m-a ajutat să devin meticuloasă, atentă la detalii şi cu un ridicat autocontrol.

De la viață am învăţat că trebuie să-ţi atingi scopul cu orice preţ, chiar dacă acest lucru produce şi mici neplăceri. Totuși, contrar proverbului, scopul nu scuză mijloacele, chiar dacă fiecare persoană trebuie să se pună pe sine pe primul plan, asta nu înseamnă că ceilalți nu contează, că nu pot constitui decât piedici sau obstacole în calea atingerii țelului individual, ci trebuie priviți ca persoane importante întrucât de la fiecare persoană ce pășește prin viața fiecărui om se învață o lecție, bună sau rea, dar folositoare. O astfel de lecție mi-a oferit viața, determinându-mă să încerc să găsesc un echilibru între omul matur, serios în acele situații în care se impune și copilul pe care fiecare persoană îl are în el, imprevizibilul, impulsivul, curiosul, rezultând o rețetă de succes.

Iubitoare de frumos şi peisaje superbe, plimbările pe dealuri sau pe malul unui lac, natura în sine, mi-au adus întotdeauna liniștea interioară, în timp ce castelele și cetățile vizitate mi-au întărit setea de dreptate. În prezenţa animalelor de companie, îndeosebi a câinilor, mă simt destinsă, le iubesc, uneori prea mult şi unul din visele mele este de a deschide un centru pentru animalele fără stăpân pentru a îngriji acele fiinţe care ne iubesc fără să ne pună vreo condiţie, dar care, din păcate, nu au cum să spună ce suferinţă au.

 Frumuseţea sufletului mă determină să aduc un ajutor necondiţionat persoanelor din jurul meu, pentru a le acorda sprijinul şi certitudinea faptului concret, existent. Ca persoană, adesea m-am văzut potrivită pe o scenă de teatru, o actriţă de succes în piese celebre. Dintre pasiuni trebuie să mai amintesc de dans şi muzică, pentru care aş fi neobosită de dimineaţa până seara.

Am intitulat această prezentare Despre autor și dincolo de autor întrucât dorința personală este ca la mesajul celor două volume, publicate sub egida Multicultural Business Institute (respectiv ”Principiul opozabilității cărții funciare” și ”Conflictele de legi temporale în sistemul de carte funciară din România” ) care oglindesc mai mult latura profesională – ca bază  a caracterizării din punct de vedere al științelor juridice – să conturez un început de portret al persoanei din spatele cărților, cine este omul în acele momente în care nu redactează, nu cercetează, ci își trăiește existența.

One Reply to “Teodora-Diana Cornea”

  1. Fiinţa sensibilă din spatele cărţii, încrezătoare în forţele proprii, dovedeşte că un caracter puternic există şi la momentul începuturilor, atunci când viaţa nu a acumulat încă experienţă , dar cu toate astea, formulările mature ne demonstrează faptul că avem persoane de ispravă, de calitate…Felicitări pentru încununarea cu o realizare importantă!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *