Marina Ferenț-Pipaș

Colega noastră, Marina Ferenț-Pipaș se remarcă printr-o activitate științifică promițătoare în domeniul economiei încă din timpul facultății, fiind absolventă a Facultății de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor a Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, nivel licență, la specializarea Finanțe-Bănci, linia de studii în limba engleză și nivel masterat în cadrul programului de studii Econometrie și Statistică Aplicată.

Colega noastră a activat ca cercetător în economia muncii în cadrul Universității “Babeș-Bolyai”, unde a obținut o bursă de performanță în cercetare pentru studiul evoluției ratei șomajului. Totodată a fost data scientist, financial engineer și head of research  la firmele Orpheus Risk Management Indices și Tralio, iar mai recent (noiembrie 2016-martie 2017) –  research trainee al Comisiei Europene în cadrul Directorate-General Joint Research Centre din  Ispra, zona Milano, Italia.

Preocupată de formarea sa profesional-științifică, Marina a urmat cursurile Seminarului de Vară din Gummersbach, Germania organizat în 2015 de The Institute for Economic Studies – Europe.

Din 2014, Marina este co-autoare a unei cărți, The Healthcare Systems’ Efficiency – a Cross-Country Comparative Study, autoare și coautoare a 4 articole indexate BDI pe domeniul economiei muncii și a sănătății  și a 3 articole prezentate în cadrul a 3 conferințe internaționale ținute la în Cluj-Napoca,  Oradea (România) și în Praga, Cehia, și co-autoare a volumului Instrumente profesionale pentru succesul afacerilor private, publicat sub tutela Multicultural Business Institute.

În paralel cu activitatea de cercetare, colega noastră s-a implicat în 11 proiecte comunitare, în domeniile cultural, artistic, educațional, financiar, de tineret derulate în cadrul a 7 organizații. Menționăm proiectele: OmniPASS-ediția a IV-a, T.I.F.F.(Transylvania International Film Festival),  Platforma educațională 2.0, Cluj International Comedy Festival, Festivalul Interbelic, Festivalul Temps d’Images.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *