Andreea-Emanuela Matei

Colega noastră, Andreea-Emanuela Matei, originară din Cluj-Napoca, este absolventă a Facultății de Drept din cadrul Universității Babeș-Bolyai.

Deşi orientată spre ştiinţele exacte, urmând un liceu cu profil real, descoperind frumuseţea şi complexitatea ştiinţelor juridice, a dorit să îşi dezvolte şi să aprofundeze cunoştintele dobândite în cadrul studiilor universitare, astfel, urmând şi un program de masterat în cadrul aceleiaşi facultăţi cu specializarea Ştiinţe Penale si Criminalistică.

De asemenea, cursul său profesional s-a îndreptat şi spre domeniul pedagogic, jucând un rol important în cadrul unor activităţi educative şi recreative pentru copiii şi tinerii din sistemul de protecţie socială. Dar şi în cadrul Institutului nostru, a avut activitate educaţională ca profesor asociat în domeniul Matematicii.

Înclinaţia spre cercetare ştiinţifică o are încă din timpul facultăţii unde a avut rolul de asistent de cercetare, derulând activităţi de cercetare în domeniul juridic.

Rezultatele acestor cercetări au fost plasate în diverse lucrări, alături de volumul  Modurile de operare folosite în activitățile ilicite de pornografie infantilă prin sisteme informatice amintind și articolele: Încheierea căsătoriei; Implementarea dreptului european în legislația internă. Metode de implementare. Carenţe ale legislaţiei române; Procedura judiciară în camera preliminară, Infracţiunea de concurenţă neloială etc.

Andreea, fiind caracterizată de un simţ dezvoltat al răspunderii, a făcut din contribuția la binele societății unul dintre principalele țeluri ale devenirii sale ca profesionist și ca om. Ea aspiră și muncește ca societatea din care face parte să găsească instrumentele potrivite, deopotrivă morale și legale necesare progresului semenilor, şi ca aspectele şubrede ale atitudinilor și comportamentelor colective să devină file de istorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *